Ondiep gaat steeds meer op in de groeidwang van de stad

Woningcorporatie Mitros is van plan om 280 nieuwe ”duurzame” huurwoningen te bouwen aan de Omloop en Laan van Chartroise. Hiervoor willen zij dat 168 bestaande woningen gesloopt worden. De oude woningen staan bekend om het hebben van schimmel en het algehele onderhoud is bagger. Waarom heeft Mitros niet eerder ingegrepen?

De lokale PVV-fractie in de gemeenteraad heeft schriftelijke vragen opgesteld. Zij vragen zich af of de woningen gelijkwaardig teruggebouwd worden, en dus de huidige bewoners kunnen blijven. Zij zeggen het ook jammer te vinden dat er nu naar eigen zeggen deels authentieke woningen gesloopt gaan worden. En dat de nieuwe gebouwen waarschijnlijk in de hoogte gebouwd gaan worden. Dat is slecht voor de ”ambiance” van de wijk, aldus de PVV.

In de voorgaande jaren zijn er al meerdere woningen gesloopt in Ondiep. Die zijn vervangen door riante koopwoningen die de gewone Utrechter niet kunt betalen. Ondiep maakt plaats voor de yup, een jong hoogopgeleid iemand die vaak van buiten Utrecht komt om in een stad te wonen.

Hoofdredactie van DGU. Mail redactie@degewoneutrechter.nl