Feest van de Koning, wat is er te doen?

Natuurlijk gaan we allemaal lekker rondneuzen op de rommelmarkten of misschien zelf wel even staan met onze oude spulletjes. Maar er is buiten dat natuurlijk veel meer te doen, ook al speelt er wel veel op dit moment.

Koningsnacht

Bingo FM op de Mariaplaats

Tijd: 18.00 – 01.00 uur
Prijs: Gratis entree

Dit is een echt oer-Utrechts feest. Met veel Nederlandse en vooral Utrechtse artiesten. De Utrechters die dagelijks Bingo FM luisteren weten wat ik bedoel.

Kingsnight bij de Jacobikerk

Tijd: 18.00 – 23.55 uur
Prijs: Gratis entree

Zoals altijd is de St. Jacobsstraat al jaren een feeststraat tijdens Koningsdag. Ga uit je dak met feest DJ René met muziek uit de 70’s/80’s, house én pop. Haal een koud biertje bij de bar en scoor een snack bij de vaste frietkraam.

Jacobikerk

Beat-Rix open air op het Janskerkhof

Tijd: 18.00 – 01.00 uur
Prijs: Gratis entree

Een gedeelte van het Janskerkhof is een feest van de Hofman en is 21+. De rest van het plein is gereserveerd voor Beat-Rix Open Air gratis toegang. Beat-Rix is het grote dancefeest wat al jaren vanuit studentendiscotheek Woolloomooloo wordt georganiseerd.

Op het Janskerkhof is het daarmee naar verwachting weer net zo’n groot dancefeest als voorgaande jaren. Het plein wordt afgesloten met hekken om te voorkomen dat er teveel mensen tegelijkertijd binnenkomen, maar het feest is voor iedereen gratis toegankelijk.

Koningsnacht op de Neude

Tijd: 18.00 – 01.00 uur
Prijs: Gratis entree

Koningsnacht vier je ook op de Neude. Minder groot dan de voorgaande jaren, maar De Beurs zorgt voor een mobiele bar op het plein en een dj draait achtergrondmuziek.

Koningsnacht op Unitas S.R!

Tijd: Deuren open om 22.00 uur
Prijs: Gratis entree

Het is weer zover, koning Willem-Alexander zal zijn nieuwe levensjaar klokslag 00.00 uur inluiden en dit is ook te vieren bij Unitas S.R. Met meer dan genoeg koude blikken bier (6 voor 10 euro) en heerlijke hitjes moet deze nacht weer een succes worden.

Beers & Kings x Traiectum bij Beers & Barrels

Tijd: 23.00 – 04.30 uur
Prijs: Gratis entree

De werfkelder van Beers & Barrels wordt dit jaar tijdens koningsnacht omgetoverd tot Beers & Kings. Er komen DJ’s die house en discoplaatjes draaien. Vanaf 23.00 uur kan er gedanst worden en zijn er gratis hapjes te scoren.

Koningsnacht Salsa Night in Union Latin Lounge


Tijd:
 Vanaf 21.00 uur
Prijs: Gratis entree

Union Salsa Dance Company organiseert aan de Biltstraat 37 ter ere van Koningsnacht een extra salsafeest. Er wordt gedanst op de salsa, bachata en kizomba.

Toegang is gratis na aanmelding op de website.

Toque Toque Food Cafe & BBQ Boutique

Tijd: Vanaf 22.00 uur
Prijs: Gratis entree (21+)

Meezingers, bekende hitjes van toen en nu, een feestje ervan maken met natuurlijk een drankje in je hand, dat is Koningsnacht at Toque Toque met dj Le Suure & Le Monde.

Quignon Kitchen & Bar

Tijd: Vanaf 22.00 uur
Prijs: Gratis entree (18+)

Q’s Kingsnight met Funky Beats, Soulful Sounds, HouseClassics, en meer gemixt door Anthony Who Back2Back met Johnny Rockwell & ReJay

Koningsnacht met DJ Goudfout bij Jozef eten & drinken

Tijd: 21.00 – 03.00 uur
Prijs: Gratis entree

Bij Jozef worden er tijdens Koningsnacht Hollandse Hitjes gedraaid door DJ’s van The Mood Managers. Een goud en fout feest waarbij je lekker mee kan zingen.

Koningsnacht in de U-bar

Tijd: 20.00- 01.00 uur
Prijs: Gratis entree

KRIJG’T organiseert tijdens Koningsnacht een ‘vrouwenfeest’ in de U-bar. Er wordt Nederlandse muziek gedraaid door Miss GAY Holland, oftewel DJ MissT. Het feest is exclusief voor vrouwen.

In Koninklijke Stathe

Tijd: 18.00 – 01.00 uur
Prijs: Gratis entree

Bij café Stathe wordt een speciale Koningsnacht georganiseerd. Artiesten Melonhead, Elsa Lester, Ruud de Voys en Dennis Bennink laten binnen hun muzikale kunst horen. Buiten kun je dansen op de muziek van dj DNNS.

Averechts viert Koningsnacht

Tijd: 18.00 – 05.00 uur
Prijs: Gratis entree

Vanaf 18.00 uur kun je bij Café Averechts terecht voor liveacts, bier en een hoop gezelligheid. Alle winst die gemaakt wordt gaat naar goede doelen.

Stille Disco x Koningsnacht in het Filmcafé

Tijd: 23.00 – 05.00 uur
Prijs: 16 euro

Tijdens Koningsnacht kan je in het Filmcafé dansen en springen op de klassiekers en knallers van toen of draai je je heupen op de disco, hiphop & Afro tunes van nu. Er zijn drie verschillende kanalen, dus je kan de avond naar je eigen hand zetten.

De zoete Danserette Koningsnacht in de Helling

Tijd: 23.00 – 05.00 uur
Prijs: 17 euro

De Danshal, Wasserette en Zoete Zin bundelen dit jaar hun krachten en vieren gezamenlijk Koningsnacht in De Helling. Gezamenlijk zorgen zij ervoor dat jouw Koningsnacht tropischer wordt dan ooit te voren. De zonnigste reggaeton en de lekkerste latin-vibes klinken hier de hele nacht door.

Knaldrang Koningsnachtfestival in TivoliVredenburg

Tijd: 22.00 – 06.00 uur
Prijs: 27,50 euro

Het gloednieuwe Knaldrang festival vult het pand van TivoliVredenburg tot de nok toe. Elke zaal is open en staat in het teken van de verjaardag van onze koning. In de Ronda is er house en techno, in Pandora hiphop en R&B, in Cloud 9 house en disco en bij Park 6 is er een 2-kanaals silent disco met Utrechtse dj’s. Op deze manier kan iedereen genieten van zijn of haar favoriete muziek.

Oranjegevoel in de Winkel van Sinkel

Tijd: 23.00 – 05.00 uur
Prijs: 17,99 euro

In de Winkel van Sinkel gaan vrijdagavond de voetjes van de vloer, want Happy Feelings en Terug Naar Toen organiseren samen Oranjegevoel. Hits uit de 00’s en 90’s worden gemixt met de meest feestelijke house en disco knallers.

Winkel van Sinkel

Verbluft x Koningsnacht in de Bassment

Tijd: 22.00 – 03.00 uur
Prijs: 14 euro

Verbluft organiseert een Koningsnachtspecial in de Bassment. Je kunt er de hele nacht losgaan op hiphopmuziek van onder andere George Felix, Jay Larue en Gunza.

Verknipt x Nachtcollege Kingsnight Special in Central Studios

Tijd: 22.00 – 07.00 uur
Prijs: 30,99 euro

Verknipt en Nachtcollege slaan de handen ineen tijdens Koningsnacht. Je zintuigen worden in Central Studio’s geprikkeld met techno en housemuziek en een schitterende laser- en lichtshow.

Feestbeesten Koningsnacht

Tijd: Vanaf 23.00 uur
Prijs: 6,50 euro

In Club Poema wordt in samenwerking met Feestbeesten een speciale ‘Koningsnag’ georganiseerd. Er zijn confettikanonnen, opblaasdieren en een feest dj die samen zorgen voor een spetterende avond.

Stairway to Kingsnight

Tijd: 23.00 – 05.00 uur
Prijs: 10,79 euro

Ook in Club Stairway is er een speciale avond in teken van de verjaardag van de koning. Onder andere GOOS, Rik van Sommeren en Mik Rock laten hun beats door de speakers klinken.

Basis Kingsnight

Tijd: 23.00 – 06.00 uur
Prijs: 16,85 euro

In Basis kun je tijdens Koningsdag losgaan op de muziek van Secret Cinema, EgbertLIVE, VNTM, Deep Dimension en Tom Zeta.

Maggy’s Kingsnight

Tijd: 22.00 – 05.00 uur
Prijs: Tot 00.30 uur 5 euro, daarna 10 euro

In Club Maggy vier je Koningsnacht met onder andere Exclu, George Felix en Gio Brown. Begin deze nacht vroeg voor een goedkoop entreekaartje.

Tropicalismo Koningsnacht in de EKKO

Tijd: 23.00 – 05.00 uur
Prijs: 13 euro

In de EKKO kun je tijdens Koningsnacht een nachtelijke koningstrip maken in de tropische jungle. Er wordt dan ook tropische muziek gespeeld. Je kunt onder andere luisteren naar afrobeat, Thaise funk en Turkse disco.

Silent Disco Fever Koningsnacht bij Autoweerd

Tijd: 20.00 – 01.00 uur
Prijs: 5 euro voor de huur van de koptelefoon

In de tunnel van de Vakgarage Autoweerd garage geniet je van een Silent Disco. De Mood Managers (DJ 2.0) draaien tegelijk. Alle vier de Mood Managers hebben hun eigen kanaal.

KingsNight Zussen

Tijd: 22.00 – 04.00 uur
Prijs: 7,50 euro

Ook bij Grandcafé Zussen kun je terecht met Koningsdag. Het wordt gevierd met bier, wijn, cocktails en verschillende dj’s.

Verleidelijk KingsNight Editie in muziekpodium Azotod

Tijd: 21.00 – 03.00 uur
Prijs: 6 euro

Het nieuwe 16+ concept ‘Verleidelijk’ trapt af tijdens Koningsnacht in muziekpodium Azotod. Voor lekkere muziek en heerlijke drankje kun je hier terecht.

Koningsdag

Koningsfeest Willem van Noortplein

Tijd: 09.00 – 18.00 uur
Prijs: Gratis

Op het Willem van Noortplein is een speciale kinderkleedjesmarkt en zijn er verschillende optredens van artiesten. Zo komt Van Piekeren om 11.00 uur langs, en om 16.00 uur is het de beurt aan de Beatles-tributeband One After 909.

Beat-Rix op het Janskerkhof

Tijd: 12.00 – 18.00 uur
Prijs: Gratis entree

Beat-Rix Open Air heeft gratis toegang en is het grote dancefeest wat al jaren vanuit studentendiscotheek de Woolloomooloo wordt georganiseerd. Op het Janskerkhof is het daarmee naar verwachting weer net zo’n groot dancefeest als voorgaande jaren. Het plein wordt afgesloten met hekken om te voorkomen dat er teveel mensen tegelijkertijd binnenkomen, maar het feest is voor iedereen gratis toegankelijk.

Janskerkhof

Koningsdag op de Neude

Tijd: 12.00 – 18.00 uur
Prijs: Gratis entree

Koningsdag vier je ook op de Neude, hoewel het kleiner is dan in de voorgaande jaren. De Beurs zorgt voor een mobiele bar op het plein en een dj draait achtergrondmuziek.

Koningsdag in de Copacabajes

Tijd: 12.00 – 22.00 uur
Prijs: Gratis entree

Ook op het strandje in de Utrechtse voormalige gevangenis wordt dit jaar de verjaardag van de koning gevierd. Vanaf 12.00 uur kan je op het ‘foodplein’ terecht om iets lekkers te eten en bij de bar kan je een vers getapt biertje krijgen.

HE:LEEN

Tijd: 12.00 – 18.00 uur
Prijs: Gratis entree

Koningsdag wordt op Rotsoord gevierd bij HE:LEEN. Op de parkeerplaats naast LE:EN vind je een poppodium met optredens van Thaïti, Le Garage en Lazarus Revival. Daarnaast kan je hier, geheel in Koningsdagtraditie, ook de markt op; lokale bewoners stallen hun kraampjes en verkopen verrassende items.

Op De Trip, het plein tussen De Helling, Klein Berlijn en Taplokaal Gist, draaien lokale dj’s GNOE, Cees Bruinsma, DJ Samstag en Rochelle Dietz. Tot slot wordt de boomgaard van Kinderboerderij Nieuw Rotsoord omgetoverd tot kindervrijmarkt.

Bingo FM op de Mariaplaats

Tijd: 12.00-18.00 uur
Prijs: Gratis entree

Op de Mariaplaats is er groot feest met Bingo FM. Je kunt swingen op muziek van Nederlandse en Utrechtse artiesten. Wie deze artiesten zijn, wordt later deze week bekend gemaakt door de organisatie.

Deep In Het Park Orange

Tijd: 14.00 – 23.59 uur
Prijs: Gratis entree

Koningsdag kun je ook dit jaar vieren in het Beatrixpark. Onder het genot van een hapje of drankje wordt er geswingd op sfeervolle muziek.

Koningsdag Minifestival bij The 7th Floor

Tijd: 13.00 – 22.00 uur
Prijs: Gratis entree

The 7th Floor aan de Oudegracht organiseert een gratis minifestival tijdens Koningsdag. Binnen én buiten drink je een biertje of een wijntje op de beats van Local Underground Residents.

Averechts viert Koningsdag

Tijd: 12.00 – 18.00 uur
Prijs: Gratis entree

Vanaf 12.00 uur kun je bij Café Averechts terecht voor liveacts, bier en een hoop gezelligheid. Alle winst die gemaakt wordt gaat naar goede doelen.

Koningsdag in Winkel Van Sinkel met Pure Ellende

Tijd: 16.00 – 00.00
Prijs: Gratis

Op Koningsdag is er een echt Utrechts feestje in de Winkel van Sinkel met livemuziek en DJ’s. Meezingen met smartlappenband Pure Ellende, rocken en raven met Weekend Warriors en dansen met DJ Jeroen.

Koningsdag bij Café Kalff

Tijd: 18.00 – 23.59 uur
Prijs: Gratis entree

Zowel binnen als buiten op het terras kun je bij Café Kalff de verjaardag van de koning vieren. Op deze manier kun je het koningsfestijn goed afsluiten.

SlapFunk Kingsday /12HRS in het Filmcafé

Tijd: 16.00 – 04.00 uur
Prijs: Tot 19.00 uur gratis entree, daarna 8 euro

Maar liefst twaalf uur lang kun je tijdens Koningsdag in het Filmcafé dansen op de muziek van onder andere Samuel Deep, Julian Alexander en Anil Aras.

Fatboy Slim kingsday in de Ronda, TivoliVredenburg

Tijd: 22.00 – 05.00 uur
Prijs: 33,50 euro

Tijdens Koningsdag komt Fatboy Slim naar de Ronda in TivoliVredenburg. De soul brother is bekend van zijn hits als ‘The Rockafeller Skank’, ‘Praise You’ en ‘Weapon Of Choice’. Hij zal worden ondersteund door Pablo Discobar Soundsystem en De School-resident Elias Mazian.

Kijk voor meer informatie op de site.

Leuk Dat Je D’r Bent Band in de Grote Zaal, TivoliVredenburg

Tijd: 15.00 – 18.00 uur
Prijs: 7,95 euro

Honderd procent meezing-garantie bij dit Koningsdagfeest. Het repertoire bestaat uit bekende covers zoals The Black Eyed Peas, David Guetta, U2 en De Jeugd van Tegenwoordig. Er zijn bij dit concert zowel zit- als staanplaatsen.

TivoliVredenburg

Koningsdag bij Café Hofman

Tijd: 18.00 – 04.30
Prijs: 5 euro

Dans tot diep in de nacht op de fijnste deuntjes van DJ Fuser en DJ Mike Rock.

Willem toont Karakter in Club Poema

Tijd: 17.00 – 05.00 uur
Prijs: 6 euro

Elke zaterdag wordt de Poema op z’n kop gezet en op Koningsdag zal dat niet anders zijn. Zowaar twaalf uur lang kun je hier de pan uit swingen.

Iets gemist? Mail naar redactie@degewoneutrechter.nl.

Hoofdredactie van DGU. Mail redactie@degewoneutrechter.nl