Een snorfietser op de rijbaan? Levensgevaarlijk!

Op dit moment rijden snorfietsers nog op het fietspad. Zij mogen maximaal 25 km per uur. Als ze op de rijbaan gaan waar auto’s 50 mogen, dan weet u en vooral Thijs Weistra wat er gaat gebeuren. Juist, de snelheid voor auto’s gaat naar 30. Dan staan we met z’n allen straks in de eeuwige file. De irritatie gaat hoog oplopen. Ook is er veel huftergedrag op de aangewezen wegen, dus het kan ook echt levensgevaarlijk worden voor de snorfietsers.

De Amsterdamsestraatweg is een goed voorbeeld van een weg waar het totaal uit de hand kan lopen. Naar verwachting wordt deze maatregel eind 2019 ingevoerd. De snorfietsers moeten dan ook een helm gaan dragen. Nog zoiets waar veel mensen niet op zitten te wachten. Maar blijkbaar wil een groot deel van Utrecht dit, want iedereen stemt massaal GroenLinks (hou daar eens mee op!). Enfin, hieronder een kaartje van waar die snorfietsers dan op de rijbaan moeten (gemarkeerd met groen).

Het raadslid van GroenLinks die dit mogelijk heeft gemaakt is dus Thijs Weistra. Hij vertelt op zijn persoonlijke pagina dat hij trots is dat hij die verdomde scooters nou toch eens naar de rijbaan gestuurd heeft. β€˜β€™De afgelopen raadsperiode heeft hij zich ingezet voor een leefbaar en groen Utrecht: door ongebreidelde uitbreiding van de horeca te voorkomen, door brommers van het fietspad te halen en door de auto vaker plaats te laten maken voor fiets en voetganger.’’

Lieve mensen, dit is weer het zoveelste horrorplan uit de koker van GroenLinks. Stop met het stemmen op deze enge partij en stem met je Utrechtse hart. Laten we in 2022 verstandig stemmen.