Een ongelofelijke vertoning van arrogantie afgelopen donderdag tijdens de bespreking van het plan van de wethouder Mobiliteit om de Weerdsingel Oostzijde om te vormen tot een fietssnelweg met rood asfalt. De bewoners zijn bijna allemaal tegen deze plannen. Maar Lot van Hooijdonk en haar partij GroenLinks zullen koste wat kost voorkomen dat hun plannetjes niet doorgaan.

David Bosch (PVV) ging vol in de aanval tegen Fred Dekkers, de woordvoerder Mobiliteit van GroenLinks. ”Volgens de heer Dekkers bestaat er niet zoiets als ‘de bewoners’, maar als het in zijn eigen straatje past dan gebruikt hij wel diezelfde ‘bewoners’ om zijn eigen beleid door te drukken” aldus Bosch. Ook ging hij fel van leer tegen wethouder Lot van Hooijdonk, die al jaren een flinke kritiek te verduren heeft. “Deze wethouder heeft keer op keer laten zien alleen maar aan de eigen plannen te denken en vooral zich te richten op het obsessief uitvoeren van een Fietsersbond-agenda.” zei Bosch verder tijdens zijn bijdrage in de raad.

De Fietsersbond ligt als organisatie ook steeds meer onder de radar. Onder andere Marijn de Pagter van de Utrechtse VVD plaatste hier ook al eerder zijn vraagtekens bij. Wat voor een invloed heeft deze lobbygroep nou eigenlijk echt op de gemeente en dan vooral op wethouder van Hooijdonk? Het is een vraag die bij steeds meer politici in de Utrechtse raad leeft. Eerder was dit een vraag die uitsluitend door de PVV gesteld werd.

De Utrechtse PVV zal samen met andere partijen zoals de VVD en het CDA proberen de verschrikkelijke plannen nog tegen te houden. Echter, de wethouder Mobiliteit en haar partijtje willen wat er ook gebeurt al hun beleid doorvoeren, ondanks wat bewoners daarvan vinden.