Beton of groen? Laatste stukje groen Pijlsweerd kan verdwijnen

Er is veel gepraat gisteren tijdens de commissievergadering over het Daalse Park. Het obsessief binnenstedelijk bouwen wordt met dag de erger in Utrecht. En de meeste partijen hebben er geen probleem mee, toch zijn er partijen zoals de PVV en SP die nogal sceptisch zijn over bouwen op een postzegel. Want dat is het, een stempeltje groen wat het beste groen kan blijven.

Het huidige ‘’schaamgroen’’ wat er nu ligt brengt de naam Daalse Park een verkeerde lading. Het is een lelijk parkje waar een paar bomen (die overigens best oud zijn) staan en een perkje gras ligt. En laten we natuurlijk niet de schaapjes vergeten. In plaats van dat de gemeente geld uitgeeft om dit parkje een boost te geven willen zij dit laatste stukje groenperkje in Pijlsweerd slopen. Laten we voorop stellen dat er gebouwd moet worden in de stad, maar dan moet je keuzes maken. Het feit dat de gemeente nu kiest om het landschap Rijnenburg te gebruiken als ‘’energielandschap’’ laat zien waar de prioriteiten liggen. Meedoen met de landelijke groene gekte is blijkbaar belangrijker dan woningen voor de Utrechter. En iedereen blijft maar braaf GroenLinks stemmen.

Ook is het zo dat bij elk nieuwbouwproject op zo’n postzegel er niet gedacht wordt aan autobereikbaarheid. Er zijn geen parkeerplaatsen, nul. Dit omdat GroenLinks de auto uit ons leven wil verbannen. Maar de auto blijft voor vele van ons een belangrijk vervoersmiddel. Het effect van geen parkeerplaatsen bouwen bij dit soort projecten is dat de nieuwe inwoners gaan parkeren in de omliggende wijken. Dan is het maar wachten op betaald parkeren…

Enfin, we volgen dit project op de voet. Dit gaat nog leuk worden. De wegen gaan dichtslippen. De woede nog groter dan nu. Over drie jaar weer verkiezingen, misschien valt er dan wat te kiezen.

Hoofdredactie van DGU. Mail redactie@degewoneutrechter.nl